Om

Henning Sørensen

Forfatter

Bokanbefalinger

Bøker jeg nylig har lest

Ben Lerner - på vei fra Atocha stasjon

Navlebeskuende og til tider morsomt om en selvsentrert og selvforaktende amerikaner i Madrid.

 

Michel Houellenbecq - Underkastelse

Satire om en nær fremtid der det muslimske brorskaps presidentkandidat kommer til makten i Frankrike gjennom et valgteknisk samarbeide med sosialistene. En bok å diskutere.

 

 

Josefine Klougart - Stigninger og fall

En poetisk roman om barndom og oppvekst.

En bok du bør nyte i små porsjoner.

 

 

Harper Lee - Drep ikke en sangfugl.

Glem den "nye." Denne står som en påle både i litteraturhistorien og i kampen for like rettigheter for alle.

 

Musikk

Det har vært mange musikkreferanser i bøkene mine. Dette er de artistene jeg hører mest på for tiden.

  • Tom Waits
  • Leonard Cohen
  • Warren Haynes
  • Jokke og Valentinerne
  • Bruce Springsteen
  • Warren Zevon
  • Betty laVette
  • CC-Cowboys
  • Little Feat
  • Steely Dan

Henning Sørensen

Om Henning Sørensen.

 

Jeg er født i Stryn i Sogn og Fjordane i 1961

 

De første minnene er likevel fra Kristansand og Vågsbygd, der jeg bodde fra jeg var 2 til 6 år. Familien flyttet tilbake til hjembygda før jeg begynte på skole.

 

Etter ungdomsskolen gikk jeg naturfaglinja på Firda Gymnas på Sandane.

 

På den tiden hadde jeg rukket å bli grundig skolelei, og var mest opptatt av musikk. Noen videre skolegang var ikke aktuell på dette tidspunktetet, så jeg hadde forskjellige jobber. Først jobbet jeg som maler og senere med silketrykk på en grafisk bedrift (Fluor-Lux). I denne tiden var jeg også innom lokalavisen Fjordingen, der jeg tok helgevakter for å samle poeng til en mulig journalistutdannelse. Denne ble det aldri noe av. Senere flyttet jeg til Sandane og jobbet et par år på Brødrene AA båtbyggeri i Hyen.

 

Etter hvert kom motivasjonen for videre skolegang tilbake og jeg begynteå studere på Bergen Ingeniørhøgskole. Jeg var ferdig der i 1992 og flyttet til Stavanger. Siden den gang har jeg stort sett jobbet som konsulent i "Oljå."

 

Jeg har altid vært interessert i litteratur selv om tanken på å skrive selv, ikke ble veldig aktuell før i 1995. Da var jeg uten oppdrag i en lengre periode og begynte å skrive på forskjellige småting. Allerede da begynte jeg på det første utkastet av det som senere ble til "Utveier."

 

På denne tiden leste jeg to bøker som ble viktige for meg. Det var "Døden i ishuset" av Minette Walters og "Mordere uten ansikt" av Henning Mankell. Disse to bøkene gav meg lyst til å skrive krim, og jeg begynte på det som ble til debutboken min: "Dommeren," som kom ut på Wigestrand forlag i 2006.

 

"Den vanskelige andreboka" viste seg å være mer enn en klisje, så neste bok kom ikke før i 2014. Det var den langt mer personlige "Utveier," som har en hopvedperson som kunne ha vært en av omgangskretsen til forfatteren den gang på begynnelsen av 80-tallet.